Løy om tsunami-sikring?

Lagt ut av

Situasjonen ved de japanske atomkraftverkene forverrer seg time for time.

I dag har det kommet fram opplysninger om at også de siste tre reaktorene, som ikke var i drift under selve tsunamien, også har fått problemer. I tillegg er det meldt om brann i et lager for brukt atombrensel, utenfor selve reaktorbygget, noe som er svært alvorlig. Brann kan føre til direkte radioaktiv spredning til luft, slik det var i Tsjernobyl.
Den alvorlige ulykken ved Fukushima setter verdens atomindustri i et merkelig lys. Så seint som i januar forsikret bransjeorganisasjonen World nuclear association verden om at de japanske kraftverkene aldri ville bli skadet av en tsunami.

Even for a nuclear plant situated very close to sea level, the robust sealed containment structure around the reactor itself would prevent any damage to the nuclear part from a tsunami, though other parts of the plant might be damaged. No radiological hazard would be likely.

I ettertid kan man spørre seg om hvordan organisasjonen kunne ta så feil? Var det en hvit løgn, nødvendig for å sikre opplsutning om viktig el-forsyning i Japan? I så fall har det vist seg å være en farlig løgn.

Les også: Atomulykken i Japan

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s