Ny bok om norsk miljøhistorie

Lagt ut av

Torsdag lanserer professor Kristin Asdal sin nye bok om norsk miljøhistorie – Politikkens natur – Naturens politikk. Jeg har fått smuglese et eksemplar og kan love dere at dette blir en bra bok! Asdal har tidligere skrevet boka Knappe ressurserom økonomenes grep om miljøfeltet. I den nye boka utforsker Asdal hvordan vitenskapen og jakten på fakta har blitt miljøpolitikkens omdreiningspunkt. Hun trekker paralleller helt tilbake etterkrigstidens industrialisering, og landbrukets kamp mot forurensing fra Årdal verk. Også den gang var tall og vitenskaplig fakta avgjørende for å få gjennomslag.Boka lanseres torsdag

Asdal viser hvordan naturvitenskaplige data har vært med på å åpne politikkområder som før har vært lukket for påvirkning.  Slik har naturvitenskap vært et mektig verktøy i møte med økonomi- og vekstargumenter, men kanskje har også den vedvarende diskusjonen om tall også været med å avpolitiser viktige diskusjoner?

Boka lanseres i Universitetsforlagets lokaler, i forlagshuset Aschehoug på torsdag. De som har anledning bør kjenne sin besøkelsestid. Trykk på linken for å melde deg på.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s