Bok

bokens forside

Kåret til en av årets ti viktigste utgivelser i Norge og internasjonalt: Drivhuseffekten – klimapolitikken som forsvant.

Boka stiller spørsmål ved hvorfor så lite har skjedd i norsk og internasjonal klimapolitikk de siste tjue år og peker på utviklingen av klimakvotemarkedet og økonomifaget som en av forklaringene. Boka kan bestilles her: http://www.manifest.no/erik_martiniussen-drivhuseffekten?author_id=38

Omtale:

«Noe så sjeldent som en pageturner om klima»…«Drivhuseffekten kan fort bli den viktigste boken som utgis i Norge i år»Espen Stueland i Klassekampens bokmagasin.

«Martiniussens bok avkler rådende norsk klimapolitikk og viser at den fører til økte utslipp både ute og hjemme.» Arne Johan Vetlesen, professor i filosofi, Universitetet i Oslo

Drivhuseffekten - Klimapolitikken som forsvant
Drivhuseffekten – Klimapolitikken som forsvant«Velskrevet, med et godt journalstisk driv»Andreas Halse for nettstedet Energi og Klima.

«Avsløringene er for viktige til at de kan overses». Andreas Halse, for nettstedet Energi og Klima.

« gir en grundig forklaring på hva norske myndigheter tenker – og hvorfor så lite skjer». Sigurd Jorde i magasinet Folkevett.

«Ser du etter en innføring i hva som egentlig skjer med klimapolitikken, er dette boken du bør anskaffe». Knut Arne Oseid i magasinet Putsj.

«Bidrar til å åpne opp og og forklare hvorfor én gruppe eksperter (økonomene) har oppnådd innflytelse (over klimapolitikken) – kanskje på bekostning av andre eksperters innflytelse». Torbjørn Gundersen og Silje M. Tellmann i Nytt Norsk Tidsskrift.

«Særlig inngående, faktaspekket og detaljert er beskrivelsen av hvordan troen på markedsbasert salg av klimakvoter har fått norske politikere og sentrale folk i embetsverket til å lukke øynene for alle svakheter». Tore Linné Eriksen i Ny Tid

«Drivhuseffekten» dokumenterer at den norske oljelobbyen har så mange ansikter og er så integrert i samfunnsstyringa at den er i stand til å kjøre ethvert klimatiltak inn på et sidespor»Jan Bojer Vindheim, Besteforeldrenes klimaaksjon.

Boken omhandler norsk og internasjonal klimapolitikk og kan bestilles hos forlaget Manifest (klikk på linken).