Hurra: Kongoveteranene reiser til Finland!

Lagt ut av

Blant flere hundre innsendte filmer, er Kongoveteranene plukket ut til konkurranseprogrammet i Scandinavian International film festival i Helsinki.

Kongoveteranene deltar i konkurranseprogrammet på Scandinavian International film festival (Sciff) i Helsinki. Konkurransen går av stabelen mellom den 6. og den 10. oktober.

Den finske festivalledelsen forteller at konkurransen i år har vært ekstra tøff dette året, og at bare 12 filmer får konkurrere om beste dokumentar.

Kongoveteranene har så langt vært plukket ut til fire svenske filmfestivaler og en fins. I tillegg har filmen vært såkalt official selection til Moving Picture-festivalen i Antwerpen og Toronto Film and Script Awards. Jeg syns det er veldig gøy at filmen høster så stor anerkjennelse i utlandet, men syns det er litt synd at den fortsatt har til gode å bli vist på noen norske festivaler.

Filmen har likevel vært vist mange steder i Norge. De foreløpig siste visningene i Oslo, foregår på Vega Scene i dag, den 20. september kl. 17:00, og torsdag den 22. september 17:00. Her kan det være lurt å forhåndsbestille billetter.

21. september settes filmen opp på Luftfartsmuseet i Bodø, i regi av filmklubben og Luftfartsmuseet. Det skjer kl. 18:00. Etter visningen blir det intervju med en Viggo Magne Berg, som selv var FN-soldat i Kongo.

Les mer:

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s