Drivhuseffekten – Klimapolitikken som forsvant

Lagt ut av

Da var tre års arbeid endelig overstått. I morgen lanseres boken min om norsk Drivhuseffekten_o_liten-228x228klimapolitikk. Norges svar på klimakrisen har gjennom 25 år vært kvotekjøp og «internasjonalt samarbeid». Milliarder av kroner har ruller ut av statsbudsjettet til kjøp av klimakvoter i fattige land, og flere skal det bli. Fram mot 2020 skal Norge kjøpe millioner av nye kvoter. Det har Stortinget bestemt. Samtidig øker utslippene på hjemmebane. Norsk olje framstilles som løsningen på klimakrisen.

Den nye boka tar deg bak politikernes retorikk. Den tar deg med bak kulissene i FNs klimaforhandlinger og gir deg svar på hvor de norske kvotemilliardene havner. Hva er Norges rolle i internasjonal klimapolitikk? Stemmer glansbildet, og fungerer egentlig kvotekjøpene som de skal?

Boka handler om det som ikke fungerer i norsk klimapolitikk, om hvorfor det ikke fungerer – og om det som faktisk fungerer.

Lanseringen skjer på Sosialen i Oslo torsdag den 24. oktober kl. 19:00.

Boken omtales i Klassekampen og Dagsavisen i morgen den 24. oktober, og kan bestille her:  http://www.manifest.no/erik_martiniussen-drivhuseffekten

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s