Svein Harry satt som krigsfange i Kongo

Lagt ut av

Våren 1961 var Svein Hagen i Kongo som FN-soldat. Plutselig en dag blir 20-åringen tatt til fange av leiesoldater fra Katanga-geriljaen. Nå forteller Svein Harry Hagen for første gang om det han opplevde i Kongo. Det er 60 år siden, men den dramatiske hendelsen sitter som spikret i mossingens hode.

I filmen om Kongoveteranene forteller Hagen og flere andre veteraner for første gang om hva de opplevde under den dramatiske FN-operasjonen i Kongo på 1960-tallet.

Neste visning av filmen skjer på Verdensteateret i Tromsø, den 13. september. 14. september er det visning på Folken i Stavanger, og 15. september settes filmen opp av Cinemateket i Bergen. Jeg syns det er veldig modig av Hagen å stå fram med sin historie, hele 60 år etter at et skjedde. Det er en dypt personlig fortelling. Men gjennom å fortelle, øker han vår kollektive bevissthet om en av de største FN-operasjonene noensinne, og hva det kostet for de unge nordmennene som ble sendt til Kongo for å skape fred.

Hagens historie er nå omtalt i Moss Avis. og VG: Kidnappet i Kongo.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s