Folkets klimadugnad er her!

Lagt ut av

Det var ikke uten en viss forventning jeg hentet posten i dag. Der lå den rykende ferske utgaven av Folkets klimadugnad.

Rett før valget lanserte Dinamo Forlag årets viktigste klimabok: Folkets klimadugnad, en bok som både vil inspirere og glede enhver som er opptatt av klima- og miljøsaken. Her er alt fra bra tips for hvordan du kan ta vare på gamle sykler, sko, radioer (du trenger ikke kaste DAB-radioen) og klær, til dybdeintervjuer av næringslivstopper og politikere.

DA JEG FØRSTE gang hørte om dette bokprosjektet, må jeg innrømme at jeg var litt skeptisk. Var ikke dette bare et markedsføringstiltak kledd inn i en grønn forpakning? Nei, overhodet ikke. Primus-motor og forlagssjef Ottar Samuelsen skriver overbevisende om sitt eget miljøengasjement i bokens forord. Samuelsen har vært styremedlem i skiforeningen og gjennom egne loggbøker har han sett hvordan vinteren har blitt flere uker kortere bare i gjennom sin egen levetid. På fjellet har han sett hvordan tregrensen kryper oppover. Han er genuint opptatt av miljøsaken og har tidligere utgitt boka om Norges Naturvernforbund. Nå er det han som sammen med redaktør Merete Henriksen, som har satt sammen denne boka.

SELV HAR JEG bidratt med ti intervjuer av næringslivsledere som går foran. Her har jeg snakket med Chrisitna By i Norsk elbilforening, som forteller om hvordan bilprodusenter fra hele verden kommer til Norge for å lære om framtidens elbilmarked. Jeg har snakket med Håvar Wollan i Biokraft, om hvordan man lager biogass av slakteavfall fra oppdrettsindustrien, med Idar Kreutzer i Finans Norge om grønne investeringer, og Gry Rohde Nordhus i Siemens, om elektrifisering av fergeflåten, for å nevne noen.

MEN BOKA inneholder også så mye mer. Her er statsminister Erna Solberg og Ap-leder Jonas Gahr Støre som forteller om sitt eget klimaengasjement. Det samme gjør alle de andre partilederne, samt lederne for LO og NHO. I tillegg har Naturvernforbundet bidratt med tekster og intervjuer av vanlige mennesker som viser vei gjennom personlige valg. Kay Asbjørn Schjørlien forteller om sommerferien da han tok med barna på togferie gjennom hele Europa. Han gir leserne råd om hvordan man skal planlegge en vellykket togferie med barn. Thomas Cottis er økobonden fra Løten som kjører elbil og forteller om sine beste tips for en grønnere tilværelse. Mette Nygård Havre, er damen bak facebook-siden spisoppmaten. I Folkets klimadugnad forteller hun om hvordan du kan redusere matavfallet.

DET HERLIGE med denne boka er at den snakker til vanlige folk. Alt for ofte blir klimasaken et tema for eksperter og teknokrater. Vil du la deg inspirere, eller vil du inspirere andre til en innsats for klimaet, kan jeg varmt anbefale Folkets klimadugnad.

Les mer:

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s