Knallår for solbransjen

2011 var et knallår for solbransjen. 45 prosent vokste markedet med verden over.

Solenergi er nå konkurransekraftig med fossil energi

Likevel har det vært mye negativ oppmerksomhet rundt solbransjen i Norge det siste året.

En av årsakene er den knallharde konkurransen mellom solenergiprodusentene. Konkurransen har ført til dalende pris på solpanel, noe som også har ført til lavere marginer for dem som produserer. Samtidig er konsekvensen av lavere priser også større markeder for dem som overlever. Sol er faktisk blitt så billig mange steder i verden, at det er konkurransedyktig med fossil energi.

Jeg overvar nylig en stor konferanse om solenergi her i landet. Enkelte spår nå at bransjen vil vokse med 800 prosent de neste 8 årene.

Norsk Klimastiftelse har lasert nettmagasinet Energi og klima. Der kan du lese både blogger, analyser og artikler om hva som skjer i klimapolitikken og fornybar bransjen. Jeg har skrevet en artikkel/ analyse om solenegibransjen for Energi og klima. Trykk her for å lese artikkelen!

Les mer:

For enkelte er ingen klimatiltak bra nok

Utviklingen av norsk miljøpolitikk. Anmeldelse av Kristin Asdal sin bok

Om Erik M

Jeg som skriver denne bloggen har arbeidet med klima og energispørsmål i snart 20 år, og har bakgrunn fra flere miljøorganisasjoner. I dag arbeider jeg som journalist og skriver på en bok om norsk klimapolitikk. Av utdanning er jeg statsviter, med fordypning i emnene organisasjonsteori, midtøstenkunnskap og amerikansk sikkerhetspolitikk.
Dette innlegget ble publisert i Atomkraft, Fornybar energi, Klima, Klimaforhandlinger, Natur, Nyheter, POLITIKK, Samfunn, solenergi, Ukategorisert og merket med , , . Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s