Advarer mot fem graders oppvarming

Lagt ut av

Forskere fra Cicero Senter for klimaforskning, advarer mot at gjennomsnittstemperaturen på jorden kan stige med fem grader.

Verdens CO2-utslipp øker raskere enn hva noen kunne gjette. Til tross for finanskrise, økte CO2-utslippene i verden med 3 prosent fra 2010 til 2011.

Seniorforsker Glen Peters er hovedforfatteren bak den nye artikkelen (Foto: Cicero)
Seniorforsker Glen Peters er hovedforfatteren bak den nye artikkelen (Foto: Cicero)

Nye tall viser at utslippene fortsetter å øke i 2012.

Nå advarer to forskere ved Cicero Senter for klimaforskning mot konsekvensene. Om ikke utslippene snart reduseres, kan gjennomsnittstemperaturen øke med hele fem grader innen utgangen av dette århundret, advarer de.

Verste scenario

Det er seniorforsker Glen Peters og Robbie Andrew, som står bak studien, som trykkes i  tidsskriftet Nature Climate Change nå i desember.

I gjennomsnitt har de globale CO2-utslippene økt med 3,1 prosent hvert år siden årtusenskiftet, står det å lese i artikkelen. De to viser at utslippsbanen følger et av FNs klimapanels aller verste scenarioer.

Under FNs klimakonferanse i Doha forhandler verdens land nå om en avtale som kan begrense den globale oppvarmingen til 2 grader. Men skal vi tro de to Cicero-forskerne, er dette målet nå knapt mulig å nå. De mener vi i framtiden må fjerne CO2 fra atmosfæren, for å få temperaturen ned igjen.

– Vi er i ferd med å gjøre oss avhengige av teknologier som ikke er ferdig utviklet. Det er veldig usikkert hvor mye disse kan bidra til å senke fremtidige utslipp, sier hovedforfatter Glen Peters i en pressemelding.

Les mer på sidene til Cicero.

Les mer:

2012 ble et ekstremt år

Drivhusefffekten truer norskmat

Skriver under på ny klimaavtale

De skjulte strategene i norsk klimapolitikk

Ny klimapolitikk kan skape ny industri

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s